Műszempilla építés Debrecen Csapó utca!

A szempilla-hosszabbítás meghódította a világot! A szálankénti szempilla-hosszabbítás művészete Ázsiából indult, és Amerikában a ‘90-es években vált népszerűvé.

 Mára az egész világot meghódította, és jelenleg is a szépségipar egyik legkeresettebb ágazata – olyannyira, hogy világszerte egyre nő a kizárólag erre a szolgáltatásra szakosodott szalonok száma. A pillahosszabbítás Magyarországon általában kiegészítő szolgáltatásként van jelen a szépségszalonokban, de egyre több szakember van, aki kizárólag szempillaépítéssel foglalkozik.

műszempilla debrecen

A pillák típusai

A szálas műszempillák típusa és elnevezések:

Lion Beauty & Spa - Debrecen

A szálas műszempillákat többféleképpen nevezik: tartós szempillaépítés- vagy hosszabbítás, szálankénti műszempilla, 3D (régi nevén) vagy klasszikus 1D műszempilla. Az utóbbi időben a legújabb technika elterjedésével már a 2D, 3D, 4D, 5D, 6D elnevezéssel is gyakran találkozhatunk, ami a volume technikának felel meg. Sőt, a mega volume technika is teret nyert, hiszen már akár 12D szempillát is kérhetnek a vendégek. Sok stylist tart attól, hogy ez a technika elnehezíti, így roncsolja a természetes pillákat, valójában azonban megfelelő tudással és eszközökkel veszélytelen az eljárás. Ma már egészen a 0.03 mm vastagságú, leheletkönnyű szempillákat is megtaláljuk a kínálatban, melyeket kifejezetten a volume és mega volume építéshez fejlesztettek ki.- 1D (KLASSZIKUS) SZEMPILLA:

Régi nevén 3D szempilla. Ez a legelterjedtebb elnevezés a szempilla-hosszabbítás területén. Ma ezt a technikát 1D-nek is nevezik, hiszen egy szempillára egyetlen szál műszempilla kerül.


- 2D SZEMPILLA:

Ez a technika a duplázást jelenti, vagyis speciálisan könnyített pillák használatával egy természetes pillára két műszempilla kerül, így sokkal dúsabb hatás érhető el, a saját szempilla roncsolódása nélkül!


- 3D SZEMPILLA:

Ez a technika pedig a triplázást vagy volume (Russian volume) technikát jelenti, ahol már három könnyített súlyú szempilla kerül applikálásra egy saját pillára. A dúsítás még ennél a technikánál is szép, természetes hatású, helyes applikáció mellett a saját szempillát nem károsítja.


- 4D SZEMPILLA:

Más néven volume, Russian volume technika (4D, 5D, 6D) Oroszországból indult, az Egyesült Államokat szinte azonnal meghódította, mára pedig Európában is kedvelt megoldás. A volume technikánál 3-6 szál extra könnyített súlyú és vékonyságú pillát applikálunk egy szempillára. Ennél az applikálásnál speciális csipeszt és technikát alkalmazva dúsítjuk a szempillát. Tapintása selymes hatású, viselése könnyed.


- 5D - 6D Volume dúsított és sűrű szempilla:

Az egyik legkülönlegesebb szempilla meghosszabbítás. 5-6 darab extra finom szempillát aplikállunk, amelyek vastagsága 0,05–0,06 mm, Az igazán megkülönböztető megjelenés érdekében nagyobb számú saját szempillájú ügyfél számára alkalmas a sűrűbb hatás elérésére, Ajánlom a finomabb szempillákkal rendelkező ügyfelek számára, hogy a szempillamennyiség az egyetlen módja a nagyon ritka szempillákkal rendelkező ügyfelek szempillafrekvenciájának eléréséhez.

A pilla építésének menete

Ahhoz, hogy tudd miért fontos a műszempilla ápolása, előbb a műszempilla építés menetével érdemes kezdeni. Az első műszempilla szett felhelyezési ideje 2-2,5 óra szokott lenni, ami elég sok idő. Ha nem vigyázol a műszempilládra, akkor a későbbi szempilla töltések is hosszabbak lesznek. A szempillákat először zsírtalanítom egy speciális aplikátorral, hogy jól tapadjanak. Ezután jöhet a várva várt pillanat amikor felhelyezem a műszempillákat. Ehhez műszempilla ragasztót használok, ami latex és formaldehid mentes, hogy ne legyenek allergiás reakcióid. Pontosan azért kell vigyáznod a műszempillára, hogy ez a ragasztó minél tovább tartsa a helyén az új pilláidat. A műszempillákat két pici csipesszel helyezem fel hiszen nagyon aprók. 2-3 vagy több D esetén egy szempilládra több új pillát is fel kell hogy helyezzek. Várható tehát, hogy ha nem vigyázol a műszempilládra, akkor ezek az igen kis felületen tapadó új pilláid hamar leesnek. A szempillák felhelyezése során mindkét szemednél a lehető legszimmetrikusabb és dúsabb pilla elhelyezésre törekszem. Mikor kinyitod a szemed azért vagy annyira elégedett, mert dús és egyforma az új szempillád. Ha nem vigyázol rá, akkor a kihulló pilláktól pont ezt a szép dús hatást veszíted el, amit Te se szeretnél, hiszen nem csak előbb kell jönnöd töltésre, ami neked plusz pénz, hanem a pilláid és az igéző tekinteted is fakul és nem lesz olyan hosszantartó.


Az ápolás – hogyan csináld?

Ha tényleg hosszú életű műszempillákat szeretnél akkor a műszempilla ápolás alábbi szabályaira mindenképp figyelj oda. Én évek óta hordok műszempillát és egyáltalán nem olyan nehéz vigyázni rá.

 1. Óvd a műszempillát a víztől, gőztől, párától
  Minden esetben óvd a műszempilládat a gőztől, víztől, párától. Különösen igaz ez a felhelyezést vagy a töltést követő 48 órában.
 2. Kerüld a szoláriumot, szaunát és gőzkabint
  Az első pontból adódóan erre az első 48 órában még különösebb hangsúlyt fektess.
 3. Ne dörzsöld és ne piszkáld a szemed, a pillasorod
  Talán nem szükséges elmagyarázni, hogy milyen könnyű ledörzsölni a műszempillát, ha arra gondolsz, hogy mindössze a szempillád igen kicsi felületén kell, hogy megtapadjon.
 4. Kerüld az olajos sminklemosót és az olajos krémeket
  Nem kell teljesen lemondani ezekről, de a szemkörnyékeden ha lehet ne használj olajos kozmetikai termékeket, mert az olaj nincs barátságban a szempilla ragasztóval.
 5. Na használj szempilla spirált
  A műszempilla elég szép magában is, legalábbis ha jó szakember helyezte fel. Nincs szükség szempilla spirálra, de ha ez nem lenne elég, a szempilla spirál a műszempillákat károsítja is.
 6. A vízálló smink többet árt mint használ
  Gondolj bele, hogy fogod leszedni a vízálló sminket? Természetesen csak a műszempilláddal együtt. 
 7. Ne göndörítsd és ne fesd a műszempillát
  Ahogy már az 5. pontban is leírtam. Egy jól kiválasztott és felhelyezett műszempillának nincs szüksége se spirálra, se göndörítésre, se festésre. Mindegyik csak roncsolja, tönkre teszi azt.
 8. A felhelyezést és a töltést követő 48 óra után finoman most meg a szemed és környékét.
  Felhelyezéskor olyan szennyeződések, pl. ragasztó maradványok kerülnek a szemed és környékére, amit el kell távolítani. Természetesen ilyenkor se bőrízes locsolásra gondolok, hanem mondjuk nedves áttörlésre.
 9. Fésülgesd a szépséges pilláidat
  Minden vendégemnek adok egy szempilla fésűt. Ezt azért adom, hogy használd is. Nem csak szebb lesz, hanem amiatt, hogy nem kuszálódnak össze, nem tapadnak egymáshoz, tartósabb is lesz.
 10. Ha lehet ne sírj
  A legfontosabb műszempilla ápolás szabály, hogy nem éri meg sírni. Ezért ha érzékenyebb is vagy, keményítsd meg magad és gondolj a pilláidra. A ragasztó ellensége a sós víz ha sírsz hamar kipotyog. Különösen rossz ha a felhelyezéstől számított 48 órán belül sírsz, ahogy az órákon keresztüli pityergés se hasznos.
  műszempilla tisztítás debrecen
  Ha még nincs műszempillád, esetleg nem vagy elégedett a mostanival, gyere segítek abban, hogy holnaptól neked is igéző igazi őzike szemeid lehessenek.  

A szempillák ápolása és tisztítása
elengedhetetlen dolog!

MIK IS EZEK AZ ESZKÖZÖK?

Először is szükséged lesz egy szempilla samponra, szempilla tisztító ecsetre, szál mentes törlőre és egy szempilla fésűre.
(Nem, nem jó a micellás a víz!)

MIÉRT  FONTOS TISZTÍTANI?

Vegyük alapul, hogy mire is szolgál maga a szempilla?! A saját szempilláink, a szemünk védelméért. Felfogja a környezetből érkező port, hogy ne kerüljön a szemünkbe. Hol tapad meg?! A szempilla tőben! Minden szennyeződés, kosz, csipa, könny. Attól függetlenül, hogy van e műszempillád, vagy nem, a higiénia ugyanolyan fontos, és napi szinten mosod az arcod/szemed. Műszempillával, annyival másabb a helyzet, hogy erre még jobban oda kell figyelni! Mindemellett, a szetted is tartósabb lesz, ha odafigyelsz az alapos tisztításra!

MI TÖRTÉNIK HA NEM TISZTÍTOD?

A szempillatőben élő eemodex atkák elszaporodnak, ami a későbbiekben szemhéj gyulladáshoz vezethet. Ezeknek az atkáknak az elszaporodása miatt, a saját szempilla állományod elkezdhet ritkulni, ami pedig végleges károkat is okozhat. Nem beszélve arról, hogy ennek hatására (súly), a műszempillák is rohamosan potyognak majd. Miután a töltésen szembesül vele a szempilla stylistod, leoldja a szettedet, hiszen ilyen pillára nem tudunk építeni.

HOGYAN KELL TISZTÍTANI?

A tisztítást lépéseit megelőzően fontos az alapos kézmosás.
 1. Ezután a szempilla samponból nyomunk egy 1-1 pumpányit a szemhéjra/kéz fejre/kupakba.
 2. Az ecsettel alaposan megmossuk a szempillákat. (Tövétől kifelé) Nem kell félni, bátran, főképp a töveket.
 3. Majd ha ezzel is végeztünk, következik az öblítés. Alaposan vízzel/desztillált vízzel leöblítjük a habot.
 4. A szempillákat megszárítjuk és kifésüljük.
 5. Az eredmény pedig, szép tiszta pillák!

A szempillák otthoni tisztántartásában is tudok nektek segíteni, hiszen a tisztasági csomagot nálam is beszerezhetitek a szalonban! 

műszempilla