A szőrtelenítés kétségtelenül az egyik legősibb módszer, amit a nők évezredek óta használnak. 

Különböző kultúrák különbözőképpen gondolkodtak a szőrtelenítés kérdéséről, a XX. sz.

Amerikájából indult újra hódító útjára a depiláció divatja, amely ma egyet jelentet a jól ápoltsággal.

DOBD EL A BOROTVÁT, NINCS RÁ SZÜKSÉGED! 

gyantázás, debrecen

Pár ok, hogy gyantázás mellett dönts: 

 • hozzáértő szakember foglalkozik szőröd eltávolításával
 • teljes körű kiszolgálásban van részed (hónalj, szemöldök… stb)
 • professzionális anyagokkal dolgozunk
 • speciális technikáinknak köszönhetően szinte fájdalommentes
 • többféle gyantával dolgozunk, hogy számodra a legbiztonságosabb szőreltávolítást tudjuk végrehajtani.

Egy magasabb szintre emeljük a gyantázást, hogy: 

 • minél kíméletesebb legyen
 • minél hatékonyabb legyen
 • tartalmazza a legkorszerűbb összetevőket

A szőrnövési rendellenességek kozmetikai kezelésének egyik módja a gyantázás, amely a mechanikai depilációs módszerek csoportjába tartozik. A depiláció alatt ideiglenes szőreltávolítást értünk, amikor a szőrtüszőből a szőrszálat úgy távolítjuk el, hogy az azokat létrehozó mátrixsejtek osztódása nem szűnik meg.

GYANTÁZÁS NŐKNEK PATRONOS GYANTÁVAL:

A tartóssága 4-6 hét. A gyantázás során patronos, steril gyantával dolgozunk. A gyantapatronokat egy olyan gépbe helyezzük, amely állandóan egyenletes hőmérsékleten (kb. 40 C-on) tartja a gyantát, tehát nem melegedhet túl. A patronból a bőrre kenjük a gyantát, majd speciális papírcsíkot rásimítunk, melybe beleragadnak a szőrszálak. Ezután a gyantát erőteljes húzással eltávolítjuk a beleragadt szőrszálakkal együtt. A helyes alkalmazás eredményeképpen a szőrszálak a hajhagymával együtt kerülnek eltávolításra, ezért azok visszanövése lassú a műveletet elég 3-5 hetente megismételni, de a szőrnövés gyorsasága egyénenként változhat. Gyantázás után speciális termékekkel kezeljük az érintett területet a maradék gyanta eltávolítása, és az irritáció csökkentése végett.

gyantázás, debrecen


GYANTÁZÁS NŐKNEK GYÖNGYGYANTÁVAL 

ÉRZÉKENY BŐRŰEKNEK, KÍMÉLETESEN, KEVESEBB FÁJDALOMMAL:

A krémgyantát nevezik még spatulásnak és gyöngy gyantának is. A lényege, hogy egy edényben felmelegített folyékony (meleg, de NEM forró!) gyantát spatulával kenünk fel a szőrtelenítendő területre és azt utána kézzel tépjük le. Van ennek a fajta gyantának egy papírral letépős változata is, de annak nem sok értelmét látom  Szóval én kézzel tépem le a megszilárdulás után. A lényege ennek a gyantafajtának, hogy iszonyatosan rugalmas, nem törik, nem szakad, jól formázható, egyben lehúzható és egészen picitől kezdve egészen nagy területekig felrakható igény szerint. Egyáltalán nem tépi meg a bőrt, viszont a kellő hosszúságú szálakat nagyon alaposan kiszedi. Ezt a gyantát használom alapvetően a bajusz, az szemöldök, a hónalj és az intim részekre. Sok vendég nem hiszi el szőrtelenítés után, hogy mennyire nyugodt marad a bőre. Nem mondom, hogy fájdalommentes, mert a szőrszálak végén lévő hagyma mindig nagyobb mint a szőrtüsző nyílása, ergo ha azt onnan kitépjük, azt azért megérzi az ember, de a patronoshoz képest ég és föld a különbség! 

gyantázás, debrecen

A következőkben, a teljesség igénye nélkül, a különböző hatóanyagú gyantákat mutatok be:

 • Olívás gyanta: Kíméletes, mert nem tapad rá a bőrre, de mégis hatékonyan távolítja el a szőrt. Ideális száraz, napbarnított bőrre.
 • Azulénes gyanta: Csökkenti a bőrpír kialakulásának esélyét az érzékeny bőrön.
 • Teafaolajos gyanta: Csökkenti a szőrtüszőgyulladás esélyét, nyugtatja az irritált bőrt.
 • Levendulaolajos gyanta: Nyugtató, bőrkímélő hatású.
 • Titándioxidos mirhás gyanta: Bőrkímélő, nyugtató hatású, erős szőrzetre is alkalmazható.
 • Ginsengolajos gyanta: Kimondottan férfiak részére, gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású, meggátolja a szőrszálak benövését és a szőrtüszőgyulladást.
 • Csokoládés gyanta: Minden bőrtípusra, valódi kakaóval, nyugtató hatású.
 • Szerecsendió-vajas gyanta: alacsony olvadáspontú, érzékeny, alacsony fájdalomtűrő képességű vendégek részére.
 • Monoi gyanta: kókuszdió és tiare virág kivonatot tartalmaz, bőrnyugtató hatású.

CUKORPASZTA:

Az ókori közel-keleti recepteken alapuló cukor – víz főzet.A paszta kizárólag természetes anyagokból, vízből és mono-szaharidokból áll, semmilyen kémiai-illat-, vagy színezőanyagot nem tartalmaz, hipoallergén, nem okoz bőrirritációt, olyan természetes hogy az édesszájúak akár meg is ehetik! Édes – mert cukorból és vízből készül, teljesen hypoallergén, akár meg is eheti, olyan természetes. Tökéletes – mert nem forró,nem tapad bele az élő bőrsejt, nem traumatizálja a bőrt és nem deformálja a tüszőt, nem töri el a szálakat, gyors és tiszta. A titok a rugalmasságában rejlik, fájdalom mentesebb a megszokott gyantáknál, szőrnövekedésével megegyezően távolítjuk el a nem kívánt szőröket. Egyetemes – mert hatékony minden bőr és szőr típusra, a különböző textúrájú és hosszúságú szőrszálakra.

gyantázás, debrecen

Most már senkinek nincs mentsége, hogy szőrös maradjon. Ne félj, maximum csak a szőrödet veszítheted!
Senyei-Oláh István u. 8                         Foglalj Most!