Arckezelések rövid bemutatása

Mai világunkban  egyre nagyobb a levegő szennyezettsége, az elektromos terheltség, ugyanakkor a felgyorsult életmód mellé nagyobb stressz társul. A "modern" élelmiszerek  tele vannak állományjavítókkal, tartósítószerekkel ami által kívánatosabbak, szebbek, ízletesebbek, hosszú ideig eltarthatók, de ugyanakkor egészségtelenebbek is. Mindezekkel együtt jár, hogy egyre több a "problémás bőrű" egyének száma. Kezdjük a tinédzserkori gennyes, gyulladt pattanásos bőrrel, amit ha szakember nem tisztít ki időnként rendesen, illetve nem kezel megfelelően, hegesen gyógyuló nyomait felnőttkorban is viseli az illető. Rosaceás bőrű egyéneknek szintén nagyon átgondoltan kell összeállítani a kezelési tervet. 

Az UV sugárzás folyamatosan nő Magyarországon, ennek következtében férfiak, nők is egyre koraibb életszakaszban ráncosodnak. Vannak akik  ezt még fokozzák a rendszeres szoláriumozással, ami nem baj, mert kell a D-vitamin, csak mellette gondoskodni kell a rendszeres szakszerű kezelésről, hidratálásról. A kézzel felkent krémek, gélek csak felületesen hatnak a bőr mélyebb rétegeibe nem jutnak be. Kiegészítő kezelésre elegendő, mélyebb változásokat nem igen lehet velük elérni.

 Sokan a rendszeres kezelést nem veszik komolyan és akkor "kapnak észbe", amikor már  tényleg csak a plasztikai műtét segít. Következtetésképpen a kozmetikai kezelések nem csupán azért előnyösek, mert frissnek és üdének érezzük magunkat utánuk, hanem mert hozzájárulnak bőrünk egészségének megőrzéséhez.


A bőrápolás életkor szerint nem ördöngösség. Minden életkornak megvan a saját szakasza és fontossága a bőrápolás szempontjából. Mindenkinek különböző a bőrtípusa, ezért fontos, hogy mindig az életkorodnak megfelelően ápold a bőrödet. Ha életünk előrehaladtával mindig figyelsz a bőröd helyes ápolására, sokkal nagyobb eséllyel és sokkal tovább őrizheted meg arcbőröd természetes szépségét.

A szalonban a tisztító kezelések mellett több kényeztető, relaxációs és luxus arckezelés is megtalálható Mindenkinek a saját egyéni igényei szerint.

Tisztító arckezelés

Az arcbőr tisztítása, mitesszerek, grízek (miliumok) eltávolítása, enzimes bőrmegújítással, peptides hatóanyagos bőrtáplálással. Az ápolt, szép bőr eléréséhez elengedhetetlen a rendszeres tisztító arckezelés . Ez nem csak azoknak fontos, akiknek zsíros, aknés bőre van vagy rendszeresen sminkelik magukat, hiszen a bőr természetes izzadása, a faggyúképződés, a környezet káros szennyező hatása mindenkit érint.

Tiniknek: 

Szeretnéd, hogy a bőröd tiszta, ragyogó, pattanásoktól és mitesszerektől mentes legyen? Akkor fontos a rendszeres kozmetikai kezelés, bőrtisztítás.

A pattanásos bőr ápolására javaslom havonta a tini kozmetikai kezelést, melyen fiúk és lányok is részt vehetnek.

A pattanás és a mitesszer akkor jön létre, ha a bőrben található faggyúmirigyek kivezető nyílása valamilyen okból kifolyólag eltömődik, és sajnálatos módon rendszerint be is gyullad. A pattanás általában a serdülő kor kozmetikai problémája.

Kialakulásában több tényező játszik szerepet. Ilyen például a serdülő kor kezdetén (12-14 év) bekövetkező hormonális változások, a környezeti hatások, lelki problémák, stressz, nem megfelelő táplálkozás és a helytelen kozmetikumok használata. A szervezet működésének zavarai megjelennek a bőrön is. A tizenévesek körében a hormonális zavar a bőr átmeneti zsírosságához vezethet. Ilyenkor ajánlatos rendszeresen tisztítani az arcbőrt, amivel megakadályozható az újabb, esetleg súlyosabb aknék kialakulása.

A zsíros, pattanásos, problémás bőr esetében kiemelten fontos a szakember rendszeres segítsége, a megfelelően steril arctisztítás, illetve az otthoni ápolás.

A kezelés menete:

1. lépés: Letisztítás

Minden arckezelés előtt nagyon fontos megtisztítani a bőrt. Eltávolítjuk a nap során a bőrre rakódott szennyeződéseket, a sminket. Ebben a lépésben, már a lemosó tartalmaz olyan hatóanyagokat, amelyek a tisztítás mellett nyugtatják a bőrt.

2. lépés: Peeling

Cél: az elhalt szarusejtek többségének az eltávolítása, a bőrlégzés normalizálása, a hatóanyagok felszívódásának elősegítése.

3. lépés: Tonizálás

A bőr pH értéke a letisztításnál és a peelingezésnél lúgos irányba tolódik. A tonik használatával visszaállítható a bőr természetes 5,4-5,4 pH értéke enyhén savas készítményekkel. Emellett a tonik hidratáló, frissítő, összehúzó, nyugtató hatású is.

4. lépés: Felpuhítás, gőzölés

Nagyon fontos a bőr tisztítás előtti felpuhítása gőzölővel. A gőz átjárja a szaruréteget, fellazítja azt. Gőzöléssel megnyitjuk a pórusokat, előkészítjük a bőrt a könnyű tisztításra. Ezen kívül serkenti a vérkeringést, a bőrsejtek oxigénellátása fokozódik, élénkíti a nyirokkeringést, a gőz behatol a szőrtüszőkbe.

5. lépés: Tisztítás

A kezelésnek ebben a szakaszában távolítjuk el a mitesszereket, pattanásokat.

Ez a folyamat kb. 30 percet vesz igénybe. Hosszabb ideig csak nagyon indokolt esetben tisztítunk, mivel figyelnünk kell arra, nehogy a túlzott nyomkodással sérüljön a bőrszövet; a lobgát roncsolódhat, a lokalizált gyulladás továbbterjedhet.

Fontos, hogy tini vendégünk arcán a kezelés után ne hagyjunk nyomokat, minél minimálisabb kellemetlenséggel és utóhatással járjon a kezelés ezen lépése.

6. lépés: Fertőtlenítés

Ennek a lépésnek az első mozzanata, hogy bőrfertőtlenítő tonikkal áttöröljük a bőrt, majd az elektorkozmetikai gépek közül a VIO-t használjuk.

A kozmetikai kezelések kötelező gyulladáscsökkentő és pórusösszehúzó eszköze VIO készülékünk. Nem csak a bőrtisztítás utáni bőrállapot normalizálásában segít, hanem az aknés bőrökre jellemző tünetek mérséklésében is. Használatával az erek kitágulnak, a bőr lokális vérellátása javul. A sejtek tápanyagellátása fokozódik és az építő, regeneráló folyamatok kerülnek előtérbe. A keletkező ózon miatt az eszköz kiválóan alkalmazható a kezelés utáni fertőtlenítésre, összehúzásra, vagy a faggyúmirigyek túlműködésének szabályozására.Enyhe szárító hatása miatt látványosan javítja az olajos szeborreás bőr állapotát.

7. lépés: Tápanyagbevitel

Sokan azt gondolják, hogy az aknés bőrnek nincs szüksége táplálásra. Attól tartanak, hogy a tápláló anyagok fertőzést okozhatnak a bőrön. Ha a bőrtípusnak megfelelő ampullát vagy szérumot visszük be, mely a legkíméletesebb és leghatékonyabb tápanyag-beviteli forma, az rögtön célzottan kezeli a bőrproblémát.

Sok olyan hatóanyag ismert, mely javítja a szeborreás-aknés bőrök állapotát, elősegíti a sebgyógyulást, hámosító hatású. A hatóanyagok bejuttatására ultrahanggal történik a hatóanyag-bevitel. Az impulzus-üzemmóddal felszerelt ultrahangos eszközök használata teljesen fájdalommentes, és a bőr szerkezetének maradandó megváltoztatása nélkül juttatják a hatóanyagokat a bőrbe. Mindezek mellett a hám- és a kötőszövet anyagcseréjére is jótékonyan hatnak.

8. lépés: Összehúzó pakolás

A kezelést egy pórusösszehúzó, nyugtató pakolással zárjuk, amely időtartama 10-15 perc. Ez alatt elmúlik a pirosság, a pórusok összehúzódnak, így nyugodtan lehet folytatni a napi teendőket. Indokolt esetben színezett hidratálót, vagy alapozót használunk a kezelés végén, hogy az eredmény tökéletes legyen.

Utókezelés, otthoni ápolás

Sokat számít a rendszeres kozmetikai kezelés. A vendégek személyre szabott otthoni bőrápolási javaslatot kapnak. A legfontosabb, hogy ne nyomkodjuk ki otthon a pattanásokat, ezek ugyanis elfertőződhetnek, így csak még több lesz.

Azért, hogy fiatal bőröd tündököljön, tegyél bőröd szépségéért!

Szolgáltatások kamaszok számára, tini arckezelések - Judit Beauty Natúrkozmetika

 Felnőtteknek 

Egészséges, szép, tiszta arcbőrre vágysz?
Akkor FONTOS tudnod, hogy az arctisztító kezelés a kozmetikai kezelések alappillére.

Miért fontos a rendszeres arctisztító kezelés? Miért kell kitisztítani a bőr pórusait?
Először is tisztázzuk, hogy mi a pórus és mi a feladata.

A bőr felületén lévő apró nyílás, amelyen keresztül az izzadság távozik, a bőr lélegzik, valamint ezeken keresztül szívja fel a hatóanyagokat, főként az olajokat, zsírokat és a bennük oldható anyagokat, mint például az A- és E vitamin.

Ebből adódóan logikus, hogy egy elhanyagolt, ki nem tisztított bőr, nem képes lélegezni, sőt ha a verejték és a faggyú nem tud távozni, akkor előbb utóbb be is fog gyulladni. Ráadásul ez az oxigénhiányos környezet a pórusainkban élő baktériumoknak és atkáknak is kedvez melyek túlzott elszaporodása egyéb, súlyosabb bőrproblémákhoz vezethetnek.

Nem utolsó sorban kevésbé lesz hatásos mindenfajta kozmetikai kezelés, mert nem lesz képes felvenni a hatóanyagot a bőr.

Tehát egy jó tanács: ne anti-aging kezeléssel kezd egy kozmetikusnál, hanem egy alapos tisztító kezeléssel.

Mert ez minden bőrápolás és arckezelés alapja!

Kell a tisztításhoz tűt használni?

Nem minden esetben, de nagy általánosságban kell. De ez fájdalom mentes, mivel nem a bőr szurkáljuk vele, hanem a pórusokból mint egy kanál kiemeljük a megkeményedett komedókat (miteszereket). Egyes esetekben előfordulhatnak olyan faggyúdugók melyek mélyen lokalizálódnak és nincs kivezető nyílásuk, ekkor a tűvel valóban egy kis bemetszést kell végeznünk, hogy eltávolíthassuk. Viszont még ez is kíméletesebb mint az össze vissza teljes erővel nyomkodás, mivel az egyenes vágás könnyen összeforr (mint például a sebészek vágása szikével, ezt minden egészségügyben dolgozó tanulta) ellenben a nyomástól kifakadt góc szabálytalanul roncsolja szét a szöveteket. Utóbbi lassan, csúnyán forr össze.

A tisztító kezelés hatása:

5-6-7 hetente ajánlott amíg a probléma fenn áll. Súlyos eseteknél is, 2-3 kezelés olyan látványos lehet, hogy el tudjuk kezdeni kihúzni az időintervallumot. Ezután elég 3 havonta, fél évente egy fenntartó kezelés.

Lehetőleg ne tisztítás után menj nyaralni vagy síelni! Legalább egy hét teljen el, de utána is használj fényvédőt. Ezzel kérlek mindig számolj, mielőtt időpontot kérsz.
Természetesen a szolárium is kerülni kell.Kényeztető arckezelés

Kényeztető kezeléseinket azoknak a Nőknek ajánljuk, akik szeretik a masszázs és az innovatív szépségápolás egyedi kombinációját. Ezeknél a kezeléseknél az ultrahangot/ mezoterápiát és a manuális masszázs technikát együtt használjuk. 

Hidratáló kezelés:

Intenzív hidratáló kezelés, ami nem csak a felhámot, de a bőr mélyebb rétegeit is feltölti, hidratálja. A kezelésnél többféle molekula méretű hialuronsavat, peptideket, bőrfeltöltő és kondicionáló élménymaszkot kap a bőr. A bőrfelszíni ráncokat feltölti, üde, fiatalos lesz a bőr. Minden korosztály számára ajánlott, esemény előtti kezelésnek is kiváló.

Hatása:
A tiszta C-vitamin, áfonya, kivi, lime, goji bogyó és a gránátalma kivonatok maximális vitalitást és frissességet biztosítanak a bőrnek. Serkentik a kollagén és elasztikus rostok képződését, megakadályozza azok idő előtti felbomlását. Támogatja a sejtek megújulását és fejlődését, véd a káros külső környezeti hatásoktól. A bőrképet frissé, revitalizálttá tévő, intenzív ápoló és hidratáló kezelés.

Anti-aging kezelés:

A kezelést 35 év feletti vendégeimnek ajánlom. Botox hatású, lifting arckezelés. Mimikai ráncok, szarkalábak, megereszkedett bőr kezelésére ideális választás.  A különböző peptidek, szérumok, pakolások hatékonyan aktiválják a bőr önmegújító folyamatait. A kezelés egy, a teljes bőrszerkezetet átfogó koncepció, amely rétegenként építi újra bőrt. Az eredmény feszes, sugárzó, egészséges bőr lesz.

Hatása:

 1. Hatékony megoldás a bőröregedés látható jeleivel szemben
 2. Védelem az arcmimikából, gesztikulációból eredő mikroizom összehúzódások negatív hatásai ellen.
 3. Regenerálja a bőrt az elszenvedett sérülésektől.
 4. Javítja a bőrtömörséget
 5. Megfiatalítja a bőrt, visszaadja rugalmasságát.
 6. Gyulladáscsökkentő, nyugtató a legérzékenyebb bőrre is.
 7. Selymes tapintású, táplált, egységes bőrkép.

Kollagén aktivizáló kezelések:

A legkorszerűbb kozmetikai gépekkel kombinált kollagén aktivizáló kezelés. Gyémántfejes hámlasztással előkészítjük a bőrt, majd mezoterápiával a bőr mélyebb rétegeibe juttatjuk a kollagén aktivizáló hatóanyagokat. Kezelés után bőrünk sokkal feszesebbé és fiatalabbá válik. Igény szerint masszázzsal kombinálható.

Hatása:
Bőrmegemelő, hidratáló, feszesítő egyenletes és fiatalos arcbőrt eredményező, kollagén, elasztin termelést serkentő kezelés. Formálja az arckontúrokat, revitalizálja a fáradt és petyhüdt bőrt, támogatja a bőr természetes regenerációs folyamatait. Tudományosan bizonyított hatású innovatív hatóanyagokkal, melyek használata feszesebb, egyenletesebb és ragyogóbb arcbőrt biztosít minden alkalommal.

C-Vitaminos Lifting kezelések:

Lifting hatású, feszesítő és ráncsimító kozmetikai kezelés. A feszesítő, Lifting hatása egyedülálló, amely egyfelől azonnali, ugyanakkor hosszú távú. Olyan hatóanyagokat és hatóanyag komplexet ötvöztünk, melyekkel együttesen érjük el a kívánt hatást.

Hatása:

 1. Képes megállítani a szabadgyökök romboló hatását, amelyek a bőr öregedését okozzák.
 2. Helyrehozza a napsugárzás okozta bőrkárosodást, javítja a sérült bőrt, védi a DNS-t.
 3. Halványítja a pigmentfoltokat, gátolja újak kialakulását, egységesíti a bőrt.
 4. Elősegíti a kollagénszintézist, melynek eredménye a feszesebb rugalmasabb bőr.
 5. Serkenti a sejtaktivitást, ragyogást ad a bőrnek.
 6. Csökkenti a ráncok mélységét.
 7. Javítja a bőr hidratációját.
 8. Erős gyulladás csökkentő, sebgyógyító hatással bír.

Szenzitív kezelés:

Az érzékeny bőr gyakran kipirosodhat, irritálttá válhat. Ennek számos oka lehet. A nem megfelelő bőrápoló készítmények gyengíthetik a bőr védőrétegét, ami nem kívánt bőrreakciókhoz vezethet. A hőmérséklet ingadozás, a száraz levegő, a fűszeres ételek is irritálhatják a bőrt.

Hatása:
Irritált és hiperérzékeny bőrökre kifejlesztett terméksorozatból álló kezelés. Válogatott aktív gyógynövények hatóanyag koncentrátumát tartalmazzák. Nyugtatják, puhítják és erősítik a bőrt. Csökkentik az irritációt, bőrpírt, rosaceat. A bőr immunvédelmét aktívan segíti, stabilizálja. Erősíti az ereket, véd az oxidatív stressztől, hidratál, erősíti, rugalmassá teszi a bőrt, csökkenti a ráncokat, érzékenységet, pirosságot.

Eye Lift szemkörnyék ápolás:

Csak a kezelésbe építve is kérheted, ez 10 perc plusz időt jelent.

Hatása:
Speciálisan a szemkörnyék, szemhéj és szemgödör ápolására szolgáló kezelés. Javítja a bőrstruktúrát, erősíti a lágy szövetet a szem környékén, csökkenti a szárazság okozta ráncokat a karikák elhalványodnak. Növeli a rugalmasságot, bőrfeszesítő, revitalizáló hatású.

Expressz kezelés:

Expressz arckezelés, ha csak 30 perced van, mégis szeretnél a bőrödnek egy kis extra löketet adni! Gyors segítség a stressz és a fáradtság nyomainak eltüntetésében. Harminc perces kezeléseinket azoknak a hölgyeknek ajánlom, akik nem szeretnének, vagy egyszerűen nincs idejük sok időt a kozmetikusnál tölteni.

Retinol lift kezelés:

A retinolról sokat hallunk mostanában, egyesek a bőrfiatalítás kulcsaként tartják számon és rendszeresen használják. Mások kúraszerűen alkalmazzák. Jómagam ennek a második csoportnak a híve vagyok, ugyanis a jelentős hámlasztó hatása miatt csak ősztől tavaszig biztonságos a használata. Fényvédő használata mindenkor kötelező a retinol mellé!

Hatása:

A retinol azaz az A vitamin a bőrgyógyászati készítményekben futott be legelőszőr a köztudatba. Azóta a ma ismert, bizonyítottan leghatásosabb anti-aging vagyis öregedésgátló hatóanyag. Képes a hibásan működő sejteket kijavítani és ismét normális teljesítményre bírni, tehát segíti az egészségesebb, jobb minőségű sejtek képződését. Ezáltal csökkennek a bőröregedés jelei, halványodnak a pigmentfoltok, ezen felül csökkenti a gyulladásos folyamatokat, valamint a bőr zsírosodását, ezért hatásos a pattanásos bőr kezelésében is. Ajánlott száraz, pigmentált, ráncos, elvékonyodott, megereszkedett, pattanásos, tágpórusú, fénykárosodott bőrökre.